Ministrica dr. Asta Vrečko podpisala pogodbo o obnovi gradu v vrednosti okoli 1,5 milijona evrov

Ministrstvo za kulturo, 17. november 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in podžupanja v funkciji županje Občine Tolmin Maša Klavora sta podpisali pogodbo o sofinanciranju projekta obnove gradu na Kozlovem robu v vrednosti okoli 1,5 milijona evrov. Gre za projekt, ki bo sofinanciran iz evropskih sredstev za izvajanje nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost (NOO).

Predlog pravilnika o načinu izračuna plačil iz 38. člena Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah

Ministrstvo za kulturo, 16. november 2022 ― Ministrstvo za kulturo daje v javno obravnavo predlog pravilnika o načinu izračuna plačil iz 38. člena Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS) oziroma predlog pravilnika v zvezi z letnimi plačili izdajateljev in ponudnikov za kritje stroškov Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS).

Ustvarjalna Evropa – podaljšan rok za oddajo vlog

Ministrstvo za kulturo, 15. november 2022 ― Ministrstvo za kulturo je rok za oddajo vlog za sofinanciranja projektov, izbranih na razpisih programa Ustvarjalna Evropa, podaljšalo do 21. novembra. Ministrstvo obenem podaja dodatno pojasnilo, da so do podpore upravičeni prejemniki, ki so prejeli podporo iz programa Ustvarjalna Evropa, za isti namen in iste stroške pa niso prejeli podpore iz drugih programov Evropske unije in nacionalnih podpornih shem.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko z ekipo na obisku v Prekmurju

Ministrstvo za kulturo, 14. november 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je bila 11. novembra na regijskem obisku v Prekmurju. Obiskala je gradbišče Enote za Prekmurje – Pokrajinski arhiv Maribor in Pomurski muzej Murska Sobota ter se skupaj z vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za razvoj kulturnih politik Tjašo Pureber udeležila okrogle mize Ustvarjalnost na robu.
še novic